Prins William en zijn broer Harry hebben in de tuin van Kensington Palace het standbeeld voor hun overleden moeder, prinses Diana, onthuld. Het is de eerste keer dat de twee samen in het openbaar verschijnen sinds de begrafenis van hun grootvader.

Het standbeeld werd onthuld op de verjaardag van prinses Diana, die vandaag 60 jaar geworden zou zijn. Het bronzen beeld, waarop Diana te zien is terwijl ze een jongen en een meisje omhelst, kreeg een plaats in de vernieuwde Sunken Garden van Kensington Palace. Volgens het Britse koningshuis was de tuin, die deel uitmaakt van Hyde Park, één van de favoriete plekken van Diana toen ze daar woonde.

Sunken Garden zal vanaf vrijdag opengesteld worden voor het publiek. Toen de broers in 2017 opdracht gaven om het standbeeld te maken, spraken ze hun hoop uit dat het bezoekers aan het paleis ‘zou doen nadenken over haar leven en haar nalatenschap’.

Het was de eerste keer dat de broers samen in het openbaar verschenen sinds de begrafenis van prins Philip op 17 april. De relatie tussen de twee was een tijdlang bekoeld, Harry noemde die in een interview met Oprah Winfrey in maart nog ‘afstandelijk’. De hertog van Sussex, die met zijn vrouw Meghan Markle en hun twee kinderen in de Verenigde Staten woont, kwam een week geleden al naar Londen om zijn quarantaine uit te zitten.

William en Harry onthullen standbeeld Diana
Foto: REUTERS