Douane houdt stiptheidsacties op luchthavens
Foto: BELGA

De vakbonden organiseren vandaag stiptheidsacties bij de douane op de passagiersluchthavens van Zaventem, Deurne, Wevelgem en Oostende.

De douaniers eisen extra aanwervingen en een betere werkplanning, met meer evenwicht tussen werk en privéleven. Met de actie op de luchthavens willen de bonden toegevingen bekomen van de minister van Financiën, Vincent Van Peteghem (CD&V).

Volgens Bart Torrekens van vakbond NUOD Financiën laten concrete afspraken met Van Peteghem te lang op zich wachten. ‘Het blijft bij vage beloftes’, zegt hij. De bonden eisen onder meer pensioenmaatregelen en een ­risicopremie. ‘De mensen op het terrein vragen om acties.’

Vooral bij terugkerende ­reizigers

De acties vallen op de eerste dag van de zomervakantie, traditioneel een drukke vertrekdag. De bonden zullen vertrekkers sparen door aankomende vluchten te ­viseren met hun grondige controles. Al sluit Torrekens niet uit dat ook vertrekkende reizigers met vertragingen te maken krijgen. Als er geen toegevingen komen, zijn verdere acties niet uitgesloten.

Woensdag voerden de ­douaniers al actie in de haven van Antwerpen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in