AB verhuist Boterhammen in het Park en Feeërieën naar Tour & Taxis
Gare Maritime, een te ontdekken op de Tour & Taxis-site. Foto: BELGA

Boterhammen in het Park en de Feeërieën, de gratis zomerfestivals van de Brusselse concertzaal Ancienne Belgique, verhuizen tijdelijk naar Tour & Taxis. De festivals zullen deze zomer van 23 tot 27 augustus plaatsvinden in de grote hal van de Gare Maritime.

Na een sabbatjaar door corona zijn de Boterhammen en de Feeërieën weer terug. Traditioneel worden de middagsessies van Boterhammen in het Stad gevuld met het beste van de Vlaamse muziekscène. In de avond nemen de Feeërieën het over om de muziekliefhebber mee te nemen op een ontdekkingstocht met minder gekende namen. De line-up wordt begin augustus bekendgemaakt.

‘Dat we na een lastig jaar én op korte termijn in het vernieuwde Gare Maritime terecht kunnen, doet zonder meer deugd’, zegt Tom Bonte, algemeen directeur van AB aan persagentschap Belga. ‘Deze plek heeft veel troeven. Het is een uniek stukje Brussel: in volle ontwikkeling, makkelijk bereikbaar en bovendien nog weinig bekend. AB wil graag bijdragen aan de ontplooiing van een toekomstige hotspot van onze stad.’ De Gare Maritime viel internationaal al in de prijzen.

Boterhammen in het Park wordt voor de gelegenheid even Boterhammen in de Stad. Geen primeur, want 17 jaar geleden gebeurde dat ook al eens. Bij een eerdere heraanleg van het Warandepark had AB tussen 1998 en 2004 ‘het Park’ al eens geruild voor ‘de Stad’ en trok het festival naar het Spanjeplein nabij het Centraal station.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig