Egan Bernal slaat Olympische Spelen over
Foto: REUTERS

Egan Bernal gaat niet naar de Olympische Spelen in Tokio. De winnaar van de laatste Ronde van Italië ontbreekt in de selectie die de Colombiaanse bond woensdag presenteerde.

‘Ik weet niet zeker of ik de Spelen ga rijden, ik heb nog steeds wat problemen met mijn rug en wil mijn lichaam niet te zwaar belasten’, zei de klimmer van Ineos Grenadiers al tijdens de door hem gewonnen Giro. De 24-jarige Bernal, in 2019 winnaar van de Ronde van Frankrijk, wil wel meedoen aan de Ronde van Spanje. De Vuelta begint kort na de Spelen, op 14 augustus in Burgos.

De Colombiaanse ploeg bestaat uit Rigoberto Urán, Sergio Higuita, Esteban Chaves, Daniel Martínez en Nairo Quintana. Op Martínez na zijn deze renners nu allemaal actief in de Tour de France.

De olympische wegwedstrijd voor de mannen is op zaterdag 24 juli, een dag na de openingsceremonie. De koers over 234 kilometer gaat over een heuvelachtig parcours, deels over de befaamde Mount Fuji. Urán (34) pakte bij de Spelen van Londen in 2012 zilver, achter Alexander Vinokourov. De Colombiaan liet zich in een controversiële sprint verrassen door de Kazach.