Belgische onder huisarrest na dodelijke botsing op Comomeer

Het Italiaanse gerecht heeft een 21-jarige Belgische vrouw onder huisarrest geplaatst na een dodelijke botsing vrijdag op het Comomeer. Ze stond aan het roer van een speedboot waarop nog tien Belgen zaten toen ze over een andere boot met drie opvarenden voer. Een 22-jarige Italiaanse student overleefde de klap niet.

De vrouw wordt beschuldigd van schipbreuk en doodslag. Om te vermijden dat ze Italië zou verlaten, plaatste het gerecht haar onder huisarrest in het vakantiehuis aan het Comomeer waar ze verbleef. De jongedame legde een negatieve alocoholtest af en gaf ook toestemming voor een toxicologisch onderzoek. Maar daarvan zijn de resultaten nog niet bekend.

Het gerecht beval intussen een autopsie op het lichaam van het slachtoffer en nam ook de twee motorboten in beslag die betrokken waren bij de tragedie. Waarschijnlijk volgt later nog een reconstructie.

Getuigen vertellen dat de Italianen in de overvaren boot nog de Belgen probeerden te waarschuwen, maar dat hun geschreeuw en gezwaai geen enkele zin had. Volgens getuigen voer de speedboot aan hoge snelheid, met de boeg hoog. Ze verklaren dat de speedboot van de jonge Belgische toeristen letterlijk over de boot van de drie Italianen die aan het zonnebaden waren op het Comomeer voer. Mogelijk heeft de Belgische vrouw de boot niet of te laat opgemerkt of werd ze verblind door de zon.

Vorige week vond een gelijkaardig ongeval plaats op het Italiaanse Gardameer. De twee Duitsers aan het stuur van de motorboot vluchtten toen terug naar huis.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig