Ruben Bemelmans strandt in tweede voorronde Wimbledon, geen Belgische man op de hoofdtabel
Ruben Bemelmans. Foto: Action Images via Reuters

Ruben Bemelmans (ATP 217) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de derde en laatste kwalificatieronde van Wimbledon. Hij verloor in drie sets van de Australiër Christopher O’Connell (ATP 131).

Na twee uur en zestien minuten stond de 6-7 (3/7), 6-3 en 7-5 eindstand op het bord. De 33-jarige Bemelmans mikte op een achtste deelname aan Wimbledon. In 2017 haalde de Limburger op het gras in Londen de derde ronde na knappe zeges tegen Tommy Haas en Daniil Medvedev. In de zestiende finales botste de Limburger op de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. Het is zijn beste resultaat tot dusver op de All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Door het verlies van Bemelmans zal er geen enkele Belgische man op de hoofdtabel staan. Kimmer Coppejans, de tweede Belg in de kwalificaties, ging er al in de eerste voorronde uit. Belgiës nummer één David Goffin (ATP 15) zegde af voor het toernooi door een enkelprobleem.

Ook Bonaventure sneuvelt

Ysaline Bonaventure (WTA 128) heeft zich woensdag ook niet kunnen plaatsen voor de derde en laatste kwalificatieronde. Ze verloor in twee sets van de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA 188). Na een uur en negentien minuten ging Bonaventure met 7-6 (7/2) en 6-1 onderuit.

Ruben Bemelmans strandt in tweede voorronde Wimbledon, geen Belgische man op de hoofdtabel
Ysaline Bonaventure. Foto: belga

De 26-jarige Bonaventure haalde tot dusver één keer de hoofdtabel op het gras in Londen. In 2019 verloor ze in de eerste ronde. Later op de dag komt Greet Minnen (WTA 119) in de tweede voorronde in actie tegen de Japanse Mayo Hibi (WTA 177).

Maryna Zanevska (WTA 194) en Marie Benoit (WTA 234) gingen er in de eerste kwalificatieronde uit. Elise Mertens (WTA 16) en Alison Van Uytvanck (WTA 57) staan rechtstreeks op de hoofdtabel, Kirsten Flipkens (WTA 95) zegde af door een enkelblessure.