Poolse doelman steekt sigaret op vlak voor busreis
Foto: afp

Wojciech Szczesny is in een relletje terechtgekomen door net voor de afreis richting Sevilla, voor het EK-duel tegen Spanje (1-1), een sigaret te roken. De doelman werd in het verleden al meermaals gefotografeerd met een sigaret.

De Poolse teambus vertrok uit Sopot, maar Szczesny nam nog even de tijd om met enkele teamafgevaardigden een sigaret te roken in de officiële outfit van Polen. Hij had zijn eigen pakje mee en stak de sigaret ook op in het bijzijn van zijn ploegmakkers.

De doelman van Juventus werd tijdens zijn passage bij Arsenal al tweemaal betrapt op roken en werd in 2015 zelfs voor 20.000 euro beboet toen hij een sigaret opstak in de douches van het stadion van Southampton. ‘Ik rookte regelmatig en de baas wist dat maar al te goed’, stelde hij achteraf in een podcast.

Roken als topsporter is natuurlijk niet verboden. Maar een fraai beeld is het niet van een voetballer die rookt op een groot toernooi. ‘Voor mij is een sigaretje anti-stress’, zei voormalig Rode Duivel Radja Nainggolan daarover in 2016.