Federaal parket bevestigt zelfdoding Jürgen Conings, verdere analyse nodig om tijdstip van overlijden te bepalen
Foto: BELGA

Militair Jürgen Conings heeft zich van het leven beroofd met een vuurwapen. Dat blijkt uit forensisch onderzoek, aldus het federaal parket. De dag van overlijden wordt geschat tussen één en vier weken geleden.

Het forensisch onderzoek heeft vandaag bevestigd dat Conings zich van het leven heeft beroofd met een vuurwapen, aldus een persbericht van het federaal parket. Het gebruikte pistool werd op het lichaam teruggevonden. Volgens onze bronnen gaat het om het FN 5.7 pistool dat hij had ontvreemd uit de kazerne.

Over het tijdstip van zijn overlijden is nog niet veel duidelijk. ‘De dag van overlijden wordt geschat tussen één en vier weken geleden. Verdere analyse zal dit nog verder uitwijzen.’ Conings verdween op 17 mei van de radar.

Het levenloze lichaam van de voortvluchtige militair werd zondagochtend aangetroffen in het Nationaal Park Hoge Kempen, in een bijzonder dichtbegroeid en moeilijk bereikbaar deel van het Dilserbos.

Het parket kwam ook terug op de vindplaats van het levenloze lichaam. ‘Toen op woensdag 9 juni een rugzak werd aangetroffen die mogelijk toebehoorde aan de gezochte man, zijn er intensieve zoekacties gehouden in een straal van één kilometer rond de rugzak. Het lichaam bevond zich 150 meter buiten deze perimeter, onder aan een boom en op een helling, waarop het zicht werd versperd door varens. Het is aannemelijk dat zonder de geur van ontbinding, het bijna onmogelijk zou zijn geweest om de gezochte persoon terug te vinden.’

Wie met vragen zit over zelfdoding kan surfen naar www.zelfmoord1813.be of bellen naar 1813.