Alle premetrolijnen in Antwerpen urenlang verstoord, dienstregeling hervat
Foto: rr

Door een probleem bij de seinen zijn maandag alle premetrolijnen in Antwerpen urenlang verstoord geweest. De brandweer werd opgeroepen om reizigers te evacueren, maar dit bleek uiteindelijk niet nodig, omdat reizigers via de perrons de treinen hebben kunnen verlaten. Het ondergronds verkeer werd rond rond 20.00 uur weer opgestart.

‘Sinds maandagochtend hebben we al verschillende problemen gehad met seinen’, zei de woordvoerder van De Lijn. ‘De seinen flikkerden soms, maar we konden het probleem altijd wel oplossen.’

Rond 14.45 uur is hele systeem van de premetrolijnen uitgevallen. Op dat moment stonden er vijf trams stil onder de grond. De brandweer werd opgeroepen om de reizigers veilig uit de tramstellen te begeleiden. De trams konden uiteindelijk tot aan de perrons gebracht worden waardoor een evacuatie niet nodig was.

‘We doen er alles aan om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen’, liet De Lijn weten via Twitter. Er werden door De Lijn vier pendelbussen ingezet die pendelden van Antwerpen Eedenplein naar Rooseveltplaats. Bovengronds tramverkeer was wel nog gewoon mogelijk.

Iets voor 20.00 liet De Lijn weten dat alle verstoringen verholpen waren. ‘Het kan nog even duren voor we terug op schema rijden. Bedankt voor jullie geduld’, liet de vervoersmaatschappij weten via Twitter.