Burgemeesters blijven bij weigering Tomorrowland
Foto: Geert Van de Velde

Het onderhoud van de burgemeesters van Rumst en Boom bij Vlaams minister-president Jambon is afgelopen. Ze blijven bij hun weigering het internationaal befaamde festival Tomorrowland te laten doorgaan. De context is op dit moment niet van die aard om op hun beslissing terug te komen, klinkt de verklaring.

De burgemeesters van Boom en Rumst blijven bij hun weigering van de vergunning voor het dancefestival Tomorrrowland. Dat werd maandag vernomen van de woordvoerder van minister-president Jan Jambon, bij wie overleg met de burgemeesters plaatsvond. Het ging om een ‘constructief overleg’, maar ‘de context is op dit moment niet van die aard voor de burgemeesters om terug te komen op hun beslissing.’

Op voorhand gaven de burgemeesters al te kennen dat ze weinig mogelijkheden zagen om het wereldvermaarde festival op hun grondgebieden te laten doorgaan. ‘Wij zullen luisteren wat de regering te zeggen heeft. Al zie ik niet in wat er veranderd is tegenover donderdag, toen we de beslissing hebben genomen om Tomorrowland geen vergunning te geven’, verklaarde Jurgen Callaerts, de burgemeester van Rumst (N-VA), eerder.

Om 15 uur werd Callaerts samen met zijn collega van Boom, Jeroen Baert (N-VA), op het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) verwacht. Naast Jambon zelf waren ook Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD), federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en de Antwerpse gouverneur Cathy Berx aanwezig.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig