Groot zinkgat zorgt dagenlang voor verkeershinder in Mol
Het zinkgat ontstond net voor het kruispunt ‘Roscam’ in Mol Rauw. Foto: Tommy Maes

In Rauw, gehucht van de Kempense gemeente Mol, is zondag een zinkgat ontstaan in de Postelsesteenweg. Auto- en vrachtverkeer richting Postel moeten een omleiding volgen, in de andere richting blijft alle verkeer wel mogelijk. De hinder zou een drietal dagen duren.

Het zinkgat is vermoedelijk uitgespoeld door een lek in de riolering. Na een eerste inspectie blijkt dat het gat al minstens een omvang heeft van vier bij twee meter, waardoor zowel de afslagstrook voor het kruispunt als de rechterrijstrook onbruikbaar zijn.

Ter hoogte van het wegdek oogt het gat veel kleiner omdat het nog grotendeels overspannen wordt door het wegdek in asfalt. Maar dit wegdek heeft onvoldoende draagkracht waardoor verkeer niet veilig is.

De Postelsesteenweg richting Postel is volledig afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Vrachtwagens rijden om via Zuiderring, Ginderbuiten, Kapellestraat en Turnhoutsebaan. Auto’s gebruiken de afslag Kiezelweg op de Zuiderring.

Drinkwaterbedrijf Pidpa kwam ter plaatse voor een eerste technische analyse. Een aannemer gaat zo snel mogelijk aan de slag om het probleem te verhelpen, waarna het zinkgat wordt opgevuld en gedicht. Deze werken nemen twee tot drie dagen in beslag. Totdat de werkzaamheden zijn afgerond zijn, blijven beide omleidingen gelden.