Antwerp haalt Bjorn Engels terug naar België, ook Bataille naar Bosuil
Foto: AFP

Straf transfernieuws vanop de Bosuil: Antwerp haalt Bjorn Engels (26) weg bij Aston Villa. De verdediger tekent een contract tot 2026 en keert na vier jaar in het buitenland terug naar ons land.

Na vier jaar keert Bjorn Engels terug naar zijn thuisland. In de zomer van 2017 verliet het jeugdproduct van Club Brugge blauw-zwart voor een transfer naar Olympiakos, dat hem een jaar later al uitleende aan het Franse Stade Reims, waar hij later ook een definitief contract tekende.

De laatste twee seizoenen speelde Engels voor Aston Villa. Al is spelen relatief. In totaal kwam hij negentien keer in actie voor The Villans. Dit seizoen speelde hij welgeteld één wedstrijd, voor de beloftenploeg weliswaar.

Antwerp haalt Bjorn Engels terug naar België, ook Bataille naar Bosuil
Jelle Bataille. Foto: belga

Stamnummer 1 heeft ook rechtsachter Jelle Bataille vastgelegd. De 22-jarige belofte-international zette zijn handtekening onder een contract tot 2024.

Bataille, jeugdproduct van KV Oostende, speelde in totaal 92 wedstrijden voor de kustploeg. De tot offensieve rechtsachter omgevormde flankaanvaller was afgelopen seizoen een belangrijke pion in het team van Alexander Blessin, dat vijfde werd in de reguliere competitie en het tot in de Europe play-offs schopte.

‘We zaten verscheidene keren rond de tafel met Jelle om hem langer aan onze club te binden’, verklaart ceo Gauthier Ganaye op de KVO-website. ‘We kwamen echter niet tot een overeenkomst en vermits hij maar een contract meer had tot 2022 zagen we ons genoodzaakt om hem te verkopen. Het leek ons ook duidelijk dat Jelle zelf ook een nieuwe stap wilde zetten in zijn carrière. We wensen hem er in elk geval veel succes toe en bedanken hem voor zijn bijdrage aan deze club. De inkomende transfersommen zullen worden aangewend om onze club te versterken in alle linies. We zijn daar volop mee bezig en ik kan met zekerheid zeggen dat we komend seizoen zeker opnieuw een competitieve ploeg zullen hebben.’