Hevig onweer barst los in Vlaanderen
Foto: BELGA

Op meerdere plaatsen in Vlaanderen is vrijdagnamiddag al hevig onweer losgebarsten. ‘In Lissewege is er zelfs al sprake van hagelstenen van twee tot vier centimeter groot’, meldt Nicolas Roose van Noodweer Benelux.

Bij Noodweer Benelux verwachten ze dat nog meerdere andere plaatsen in Vlaanderen getroffen zullen worden door hevig onweer. ‘Vooral dan in de provincies West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen, zo blijkt uit de Onweerradar, aldus Roose.

Roose voegt er nog aan toe dat er ook komend weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, nieuw onweer wordt voorspeld. ‘En ook die buien kunnen hevig zijn.’

Eerder op de dag was het in Vlaams-Brabant al prijs. De brandweerzone Vlaams-Brabant-West kreeg een tweehonderdtal oproepen, voornamelijk over ondergelopen kelders of andere waterschade. Zwaarst getroffen was de streek rond Ternat en Asse, maar ook in Lennik en Gooik was er heel wat overlast.

In Asse was het vooral deelgemeente Asbeek die te lijden had onder de zware regenval. In enkele straten stond het water op korte tijd zo’n 30 centimeter hoog, waardoor heel wat kelders onderliepen. In Mollem trad dan weer een beek uit haar oevers.

In Ternat kwamen onder meer de Brusselstraat en de Langestraat onder water te staan, terwijl in Lennik verschillende straten af te rekenen kregen met modderstromen.