Baby gevonden in vondelingenschuif, De Wever tijdelijk voogd van ‘Finn’
Bart De Wever met ‘Finn’ Foto: Bart De Wever/Facebook

In Antwerpen is ‘enige tijd geleden’ een baby achtergelaten in de vondelingenschuif van de vzw Moeders voor Moeders. Dat heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) bekendgemaakt. Het gaat om een jongen, die voorlopig de naam Finn kreeg.

‘Enige tijd geleden werd deze rakker bij Moeders voor Moeders in de vondelingenschuif gelegd. De mama kwam zich daarna helaas niet melden. Ze blijft welkom om dat alsnog te doen. Voorlopig ben ik de voogd van dit kleine wonder. Mijn dochters noemden hem baby Finn. Het zal de kleine Finn aan niets ontbreken. Welkom nieuwe Antwerpenaar, en weet dat je liefdevol bent ontvangen in onze stad.’

Dat bericht plaatste de burgemeester van Antwerpen vandaag op Facebook.

Het zou gaan om de eerste baby in de Antwerpse vondelingenschuif sinds 2019. In totaal heeft Moeders voor Moeders sinds de oprichting van de schuif in 2000 al negentien pasgeboren vondelingen opgevangen.

De moeder van de nieuwe vondeling heeft zich nog niet gemeld, maar kan dat nog steeds doen. In de vondelingenschuif legt Moeders voor Moeders steeds een puzzelstukje dat de persoon die een kind te vondeling legt, kan meenemen om later indien gewenst te gebruiken ter identificatie.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig