Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft stevig dalen
Foto: BELGA

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft stevig afnemen. Er liggen nog 555 mensen met covid-19 in het ziekenhuis (-32%), van wie er 236 op intensieve zorg liggen (-22%).

Er werden in de week van 11 tot en met 17 juni gemiddeld 37,4 coronapatiënten per dag in het ziekenhuis opgenomen. Dat is 38 procent minder dan een week eerder.

Ook het aantal bevestigde besmettingen neemt verder af. Tussen 8 en 14 juni werden gemiddeld 671 coronagevallen per dag vastgesteld, wat 43 procent minder is dan een week eerder. Er werden wel 9 procent minder tests afgenomen, maar ook de positiviteitsratio is gedaald, naar 2,2 procent.

In diezelfde periode werden gemiddeld 7,1 covid-overlijdens per dag geteld, blijkt nog uit de gegevens van Sciensano. Op weekbasis is dat een daling met 34 procent.

Sinds het begin van de pandemie zijn in België al 1,078 miljoen coronabesmettingen geteld. Het virus heeft aan 25.117 mensen het leven gekost.

5,897 miljoen mensen hebben minstens één dosis van een coronavaccin gekregen. Dat komt overeen met 51,2 procent van de volledige Belgische bevolking, of 63,9 procent van alle volwassenen.

UGent-onderzoeker Bart Mesuere bracht elke positieve test sinds het begin van de coronacrisis tot nu in kaart. Bekijk de verspreiding van het coronavirus in België in onderstaande video.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in