Minder dan 600 covid-patiënten in de ziekenhuizen, helft Belgische bevolking kreeg eerste prik
Themabeeld. Foto: Getty Images/EyeEm

De druk op de ziekenhuizen, als gevolg van de coronapandemie, neemt steeds verder af. Dat blijkt donderdag uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is intussen tot onder de 600 gedaald. Intussen heeft reeds 50,6 procent van de Belgische bevolking een eerste prik met het coronavaccin gekregen.

In de week van 10 tot 16 juni werden elke dag gemiddeld 39,6 nieuwe covid-patiënten gehospitaliseerd. Dat zijn er dagelijks gemiddeld 25 minder dan een week eerder. Daardoor is het aantal covid-patiënten in de ziekenhuizen gedaald tot 592 (-31 procent), van wie er 247 op intensieve zorg liggen (-20 procent).

Het aantal nieuwe coronagevallen neemt eveneens fors af. Van 7 tot 13 juni werden dagelijks gemiddeld 738 bevestigde coronabesmettingen gerapporteerd. Dat is op weekbasis een daling met 43 procent. Er werden wel elf procent minder tests afgenomen, maar ook de positiviteitsratio is gedaald naar 2,4 procent.

In diezelfde periode werden gemiddeld 7 covid-overlijdens per dag geteld, zo blijkt nog uit de gegevens van Sciensano. Sinds het begin van de pandemie heeft het virus in België al aan 25.110 mensen het leven gekost.

Intussen hebben ook al 5,79 miljoen mensen minstens één dosis van een coronavaccin gekregen. Dat is net iets meer dan de helft van de totale Belgische bevolking (50,3 procent).

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.