Christian Eriksen deed de voetbalwereld schrikken toen hij een hartaanval kreeg tijdens de EK-wedstrijd Denemarken - Finland. Intussen gaat het de goeie kant op met de spelmaker van Inter, maar hij kan nog steeds alle steun gebruiken. En dus spraken alle EK-landen een boodschap in voor Eriksen. Voor België mocht Jan Vertonghen de honneurs waarnemen.

‘Chris, je hebt ons allemaal heel hard laten schrikken’, aldus de gewezen ploegmakker van de Deen. ‘Iedereen in het team en in België leeft enorm mee met jou en je familie. Ik heb gelukkig even met je kunnen praten. Ik hoop dat alles goed komt en dat we er binnenkort eens over kunnen praten. Veel sterkte voor jou en je familie. Ik spreek je snel!’

Applaus

De Deense voetbalfans zullen donderdag in de tiende minuut van de EK-wedstrijd in Kopenhagen tegen de Rode Duivels een steunbetuiging brengen aan Christian Eriksen. Ze hebben via de sociale media opgeroepen om een minuut lang te klappen voor de nummer 10 van de nationale ploeg, die sinds zaterdag in een ziekenhuis vlak bij stadion Parken ligt.

Eriksen zakte aan het einde van de eerste helft van de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Finland in elkaar en moest op het veld gereanimeerd worden.

Naar omstandigheden gaat het goed met de 29-jarige middenvelder, die dinsdagochtend een boodschap de wereld in stuurde. ‘Ik ben in orde, gezien de omstandigheden. Ik moet nog wat onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis, maar ik voel me goed. Nu ga ik de jongens van het Deense team de komende wedstrijden aanmoedigen. Speel voor heel Denemarken’, schreef Eriksen bij een foto waarop hij in het ziekenhuisbed een duim opsteekt.