Uefa schorst Oostenrijker Arnautovic voor wangedrag na goal tegen Noord-Macedonië
Kapitein David Alaba probeert Marko Arnautovic in toom te houden. Foto: ISOPIX

De Uefa heeft de Oostenrijkse spits Marko Arnautovic (32) voor één wedstrijd geschorst na zijn gedrag tijdens de wedstrijd tegen Noord-Macedonië. De Noord-Macedoniërs dienden klacht in na, al dan niet racistische, beledigingen van Arnautovic aan het adres van verdediger Ezgjan Alioski.

Marko Arnautovic scoorde zondag als invaller de verlossende 3-1 tegen de Noord-Macedoniërs en het was na zijn doelpunt dat hij helemaal door het lint ging. Aanvankelijk was het onduidelijk op wie of wat hij boos was: op zijn trainer, op de tegenstanders of op de supporters. Zelfs zijn ploegmaats en kapitein David Alaba konden de wispelturige Arnautovic niet in bedwang houden.

De Uefa heeft Arnautovic geschorst wegens beledigingen aan het adres van Noord-Macedoniër Ezgjan Alioski. Vanwege zijn Servische roots en de spanningen van het land met Noord-Macedonië vonden ze de uitspraken van Arnautovic bij de Noord-Macedoniërs racistisch, maar daar is niks van bewezen. Het enfant terrible van de Oostenrijkers mist donderdagavond de groepswedstrijd tegen Nederland.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in