Metallica komt naar Rock Werchter en Pinkpop
Foto: Sven Hoppe/dpa

De metalband Metallica komt volgend jaar naar Rock Werchter. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. De band zal vrijdag 1 juli op het podium in Werchter staan, en wordt ook de tweede headliner van Pinkpop.

‘Van die eerste keer in 1993 tot hun vorige passage op het festival in 2014: altijd zijn ze indrukwekkend, altijd spat de energie ervan af, altijd spelen ze met de grootste toewijding. Metallica is de beste metalband van de wereld’, zegt de organisatie.

Rock Werchter vindt volgend jaar plaats van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli. Pearl Jam was de eerste grote naam die aangekondigd is. Zij zijn headliner op de openingsdag.

Deze zomer is het festival geannuleerd wegens de coronamaatregelen. In de plaats is Werchter Parklife op poten gezet: een concertreeks tijdens de volledige maand juli, met voornamelijk Nederlandse en Belgische artiesten. Elke set is een maximum van 2.500 bezoekers toegelaten.

Naast Rock Werchter vinden ook jaarlijks de eendagsfestivals TW Classic en Werchter Boutique plaats op de wei in de Vlaams-Brabantse gemeente. Ook die festivals zijn geschrapt dit jaar. Voor TW Classic 2022 is headliner Nick Cave and the Bad Seeds reeds aangekondigd, en zou er ook een tweede festivaldag komen. Voor Werchter Boutique is nog geen nieuwe datum bekend. Tickets voor Rock Werchter zijn vanaf 23 juni te koop.

Pinkpop

Het muziekfestival Pinkpop, in het Nederlands-Limburgse Landgraaf, liet weten dat Metallica daar als tweede headliner van de editie in 2022 zal optreden. De Red Hot Chili Peppers komen dan toch niet naar de 51e editie van het festival, waarom is niet duidelijk.

Metallica sluit de eerste festivaldag op vrijdag 17 juni af. De Amerikaanse metalband stond al twee keer eerder op Pinkpop, in 2008 en in 2014. Eerder werd al bekendgemaakt dat Pearl Jam als headliner naar Landgraaf afzakt.

Wie voor de editie van dit jaar - die wegens de coronapandemie werd geannuleerd - een ticket kocht, kan daarmee ook volgend jaar naar binnen. De resterende kaartverkoop voor Pinkpop 2022 wordt op zaterdag 2 oktober hervat.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in