Tropisch warm met hier en daar een warmteonweer
Foto: BELGAIMAGE

Woensdag wordt het zonnig met in de loop van de dag wat meer wolkenvelden. Het blijft vrijwel overal droog, maar tegen de avond is een warmteonweer niet uitgesloten. Het wordt erg warm met temperaturen boven de tropische grens van 30 graden. Dat meldt het KMI.

De maxima schommelen woensdag tussen de 25 graden aan zee tot 32 à 33 graden in de Kempen. De wind wordt zwak tot soms matig uit zuidelijke richtingen. Aan zee draait de wind in de namiddag naar het noorden en wordt het wat minder warm. Woensdagavond worden de opklaringen breder, maar is eventueel nog een warmteonweer mogelijk. In de loop van de nacht komt er meer bewolking vanaf het zuiden. Het wordt een zwoele nacht met minima van lokaal 15 graden in de Ardennen tot 20 graden of meer in de grote steden.

Donderdag wordt het wisselend bewolkt met in de loop van de dag regen- en onweersbuien vanaf het zuiden. Daarbij is lokaal ook hagel mogelijk. De maxima schommelen tussen 27 graden aan zee en 33 graden in de Kempen. De wind waait overwegend matig uit zuidelijke richtingen. Aan zee steekt een zwakke tot matige noordwestelijke zeebries op in de loop van de namiddag.

Vrijdag is het wisselend tot zwaarbewolkt en vallen er buien. De buien kunnen lokaal intens en onweerachtig zijn, vooral in het westen van het land. Het blijft nog warm met maxima tussen 25 graden op de Ardense toppen en 31 of 32 graden in de Kempen. Aan zee zorgt een zeebries voor verkoeling met maxima rond 22 of 23 graden. Elders staat er een zwakke tot matige zuidenwind.

Zaterdag is het in de meeste streken eerst nog zwaarbewolkt met kans op enkele buien. In de loop van de dag neemt de kans op buien af en verschijnen er enkele opklaringen. Het wordt wat minder warm. De maxima schommelen tussen 18 graden aan zee en op de Ardense toppen tot 25 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen.

Zondag wordt het in de loop van de dag opnieuw onstabieler en moeten we rekening houden met regen- of zelfs onweersbuien. Met een matige zuidelijke wind wordt het opnieuw warmer met maxima rond 30 graden in het centrum.