Britten voorzien ondanks Deltavariant nog steeds 40.000 toeschouwers bij EK-finale
Engelse supporters in Wembley tijdens de groepswedstrijd tussen Engeland en Kroatië. Foto: ISOPIX

Ondanks de verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus is de Britse regering van plan om nog altijd 40.000 toeschouwers toe te laten bij de finale van het EK voetbal in Wembley. Veel coronamaatregelen zijn maandag in het Verenigd Koninkrijk verlengd tot 19 juli, maar een reeks grote sportwedstrijden kan als testevenement met veel publiek doorgaan.

De finales van Wimbledon op 10 en 11 juli kunnen zelfs voor een vol Centre Court, en dus voor 15.000 toeschouwers, worden afgewerkt. Voor de achtste finales, de halve finales en de finale van het EK voetbal geldt een halve stadioncapaciteit en dus 40.000 aanwezigen. ‘We willen meer informatie verzamelen over hoe we grote events weer veilig voor iedereen kunnen opstellen’, zei staatssecretaris voor Cultuur en Sport Oliver Dowden.

De groepswedstrijden van Engeland op het EK voetbal worden gespeeld voor 22.500 toeschouwers. Voor evenementen die niet onder de regeling voor testevents vallen, blijven de regels ongewijzigd tot minstens 19 juli.