Deense teamarts heeft geen verklaring voor hartfalen Eriksen: ‘Zijn tests waren goed’
Foto: Pool via Reuters

De Deense teamarts Morten Boesen kon zondag op een persconferentie in Kopenhagen weinig extra informatie brengen over het hartfalen van Christian Eriksen, zaterdag tijdens het EK-duel van Denemarken tegen Finland. ‘Zijn medische tests voor het toernooi waren allemaal goed,’ legde Boesen uit.

De 29-jarige Eriksen stuikte zaterdag kort voor het einde van de eerste helft van het EK-duel tegen Finland in elkaar. De middenvelder van Inter Milaan werd een tiental minuten op het veld gereanimeerd. Bij het verlaten van het stadion was Eriksen bij bewustzijn.

De Deense voetbalbond (DBU) liet zondagmorgen in een statement op sociale media weten dat de toestand van Christian Eriksen stabiel is. Hij moet voorlopig wel in het ziekenhuis in Kopenhagen blijven voor verdere opvolging.

‘Deze morgen hebben we gesproken met Christian Eriksen’, aldus de bond. ‘Hij maakte de groeten over aan zijn teamgenoten. Zijn toestand is stabiel, maar hij blijft voorlopig wel in het ziekenhuis voor verdere onderzoeken. Het team en de staf hebben crisisbijstand gekregen na het incident van gisteren. Ze zullen deze bijstand ook blijven krijgen. We willen iedereen bedanken voor de steun aan Christian Eriksen, zowel van fans, spelers, de koninklijke families van zowel Denemarken als Engeland, internationale bonden, etc. We vragen alle gelukwensen voor Christian over te maken aan de Deense voetbalbond. Wij zorgen ervoor dat ze allemaal tot bij hem en zijn familie geraken.’

De Denen besloten de training voor zondag te schrappen. Ook vinden er geen media-activiteiten plaats. Donderdag spelen de Rode Duivels, die zaterdag met 3-0 wonnen van Rusland, in Kopenhagen tegen Denemarken.