Domper vlak voor EK: uitwuifwedstrijd Belgian Cats afgelast omwille van coronabesmetting
Foto: BELGA

De laatste oefenwedstrijd van de Belgian Cats voor het EK (17-27 juni), die zaterdagmiddag tegen Griekenland zou worden gespeeld, is afgelast wegens mogelijke positieve gevallen van het coronavirus in het Belgische team, zo werd zaterdag vernomen.

‘In overleg met de medische staf en in overleg met de twee teams werd beslist om het oefenduel tussen de Belgian Cats en de Griekse nationale ploeg niet te spelen. Die beslissing werd genomen in het belang van de deelname van beide ploegen aan het EK’, bevestigde de Belgische federatie in een persbericht. ‘Het risico op besmetting bij de twee teams zou te groot zijn. De Belgian Cats betreuren de situatie uiteraard.’ Meer details werden niet vrijgegeven.

De Griekse federatie kondigde ook de afgelasting van de wedstrijd aan ‘wegens een positief geval bij het Belgische team’.

De uitzwaaiwedstrijd zaterdag zou een coronatestevent worden en moest worden gespeeld voor 700 toeschouwers. Ann Wauters sprak het publiek toe en vroeg begrip aan de fans van de Belgian Cats.

Een nieuwe testronde is inmiddels bij de volledige bubbel van de Belgian Cats uitgevoerd. Voor een goed begrip, het EK is niet in gevaar voor de Belgian Cats. België reist maandagochtend per trein af naar Straatsburg om donderdag zijn eerste wedstrijd van het EK tegen Bosnië-Herzegovina te spelen.