Voetbalgekte slaat toe: politiek springt mee op de kar
Premier Alexander De Croo en zijn viceministers.

De Brusselse burgemeester die z’n balkon kuist in afwachting van de Rode Duivels en de ene na de andere minister die, gehuld in de Belgische driekleur, de Rode Duivels aanmoedigt op sociale media. Het EK staat voor de deur en de politiek springt mee op de kar.

De Rode Duivels trappen morgen in Sint-Petersburg hun EK af tegen Rusland. De EK-koorts begint dan ook flink te stijgen. Ook in de politiek. Brussels burgemeester Philippe Close (PS) kuist alvast het balkon van het Brusselse stadhuis, waar, als alles goed gaat, de Rode Duivels over goed een maand triomfantelijk ontvangen kunnen worden. Close laat weten de Duivels op te wachten.

Ook premier Alexander De Croo (Open VLD) kan dan niet achterblijven. Samen met een aantal collega-ministers uit de federale regering doste hij zich uit in het tenue van de Rode Duivels. ‘Als één team achter de Rode Duivels’, zegt De Croo erbij.

Elio Di Rupo (PS) uit zich ook als fervente fan van de nationale ploeg. Vergaderen met de Waalse regering doet ie in aangepaste kleding. Naast de Rode Duivels, wil Di Rupo zo ook de hockeymannen en -vrouwen aanmoedigen op het EK. En hij heeft ook felicitaties voor Matthias Casse, die gisteren wereldkampioen werd in het judo.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in