Aberasturi verrast Mohoric en Trentin in Ronde van Slovenië, Pogacar blijft leider

Jon Aberasturi (Caja Rural) heeft de derde rit in de Ronde van Slovenië gewonnen. De Spanjaard haalde het na 165,8 km van Brezice naar Krsko in de sprint voor Matej Mohoric (Bahrain-Victorious) en Matteo Trentin (UAE Team Emirates). Rémy Mertz finishte als vierde. Tadej Pogacar behoudt zijn leiderstrui.

Na de demonstratie van Tadej Pogacar donderdag waren de snelle renners aan zet in de derde etappe. Onderweg lagen er weliswaar enkele klimmetjes, die zouden in principe geen probleem mogen vormen, al zou het ook afhangen van de klassementsrenners. Zouden zij zich nog roeren op de laatste klim met de top op zo’n 20 kilometer van het einde? Zes renners kleurden de vroege vlucht, waaronder onze landgenoot Kenny Molly, maar de aanvallers bleken niet opgewassen tegen Bahrain-Victorious en Team BikeExchange en met Jhonatan Restrepo werd de laatste vluchter ingerekend op de laatste gecategoriseerde helling van de dag.

Daar trok Rafal Majka als eerste in de aanval, maar de Pool werd teruggehaald door Bahrain. Vervolgens waagde Javier Romo zijn kans, maar ook hij zou het niet uitzingen tot het einde. De top van de klim werd gerond met tien renners, vijf van hen van UAE Team Emirates.

Het tempo stokte daarna, UAE wou zijn snelle man zien terugkeren en heel wat renners slaagden er daardoor in om opnieuw aan te pikken en we stevenden af op een sprint met zo’n 35. Markus Hoelgaard en Jan Tratnik probeerden UAE Team Emirates, dat met Matteo Trentin wou sprinten, nog stokken in de wielen te steken, maar dat lukte niet. De Italiaan zette de sprint van ver aan, maar zag Aberasturi en Mohoric nog voorbijsnellen. Voor Aberasturi is het zijn eerste zege van het seizoen na tal van ereplaatsen de voorbije maanden.