Coronacijfers blijven de goede richting uitgaan
Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Dagelijks zijn er gemiddeld 60 ziekenhuisopnames.

Tussen 4 en 10 juni werden in ons land gemiddeld 60,6 mensen met covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling van 23 procent. Ook het aantal besmettingen en overlijdens blijft dalen, blijkt vrijdagochtend uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

In de Belgische ziekenhuizen liggen intussen nog 302 patiënten met covid op intensieve zorg, een daling met 17 procent. In totaal worden nog 820 ziekenhuisbedden bezet door deze patiënten, en dat is een daling met 23 procent.

Van 1 tot en met 7 juni werden in ons land gemiddeld nog 1.173 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat is een daling van maar liefst 38 procent in vergelijking met de vorige periode.

Er overleden dagelijks gemiddeld 10,9 mensen aan corona, een daling met een vijfde.

Van de 43.400 testen die de afgelopen week afgenomen werden was 3,3 procent positief, een daling met 1,1 procent. Het reproductiegetal ligt op 0.83, de positiviteitsratio is 0.033.

Tot slot hebben meer dan 5,3 miljoen personen in ons land een eerste vaccinatie gekregen. Ruim 2,7 miljoen mensen, of 29,9 procent van de volwassen bevolking, zijn volledig gevaccineerd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig