En … de meest aantrekkelijke werkgever is?

Janssen Pharmaceutica is voor de 5de keer op rij verkozen tot de meest aantrekkelijke werkgever van België!

Dat blijkt uit de nieuwste employer branding-studie van hr-dienstverlener Randstad. Het is de vijfde keer dat Janssen Pharmaceutica de lijst van privéwerkgevers aanvoert. Het is ook het enige bedrijf dat sinds de start van het onderzoek in 2000 onafgebroken in de top tien staat.

Op plaats twee en drie staan met Seris en Nike twee bedrijven die nog nooit de top tien haalden. In de rest van die top tien is naast farma en chemie ook media goed vertegenwoordigd. We vinden er Bayer, DPG Media, GSK, Brussels Airlines, Estée Lauder, Mediahuis en PwC terug.

VERSCHIL PER CATEGORIE

De sterkte van de employer brand van Janssen Pharmaceutica komt ook tot uiting bij de rangschikking per criterium. Bij zes van de tien criteria komt het bedrijf als allersterkste uit de bus (financiële gezondheid, werkzekerheid, toekomstperspectieven, jobinhoud, loon en voordelen en coronaveilige werkomgeving). Bij de andere vier is Renewi de winnaar in de categorie CSR, bij werksfeer staat RTBF bovenaan en AG Insurance wint bij zowel thuiswerk als balans werk-privé.

Globaal is Janssen Pharmaceutica ook de winnaar bij heel wat subgroepen. Maar zoals elk jaar zijn er bij de subgroepen diverse winnaars. “Een mooie illustratie dat de arbeidsmarkt geen homogeen gegeven is”, klinkt het bij Randstad. Zo is Nike de winnaar bij de jongeren, Estée Lauder bij de vrouwen en Seris bij de 31-50-jarigen en de Franstaligen.

LEES OOK:


Bron: Jobat.be