Eind deze zomer inhaalmoment voor reizigers die tweede prik hebben gemist
Foto: Jimmy Kets

Wie midden in de zomervakantie normaal gesproken een tweede dosis van een coronavaccin moet krijgen, hoeft zijn of haar vakantieplannen niet helemaal om te gooien. Voor personen die hun tweede prik niet tijdig kunnen ophalen, zal het Agentschap Zorg en Gezondheid vanaf eind augustus een inhaalmoment voorzien.

Dat is volgens Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap, momenteel ook de boodschap die de vaccinatiecentra aan ongeruste burgers meedelen.

Zoals vrijdag werd aangekondigd, zal Zorg en Gezondheid ten vroegste vanaf eind augustus een inhaalmoment organiseren voor mensen die door vakantieplannen hun tweede prik hebben misgelopen. ‘We vragen nog steeds om je vakantieplannen maximaal af te stemmen op je vaccinatiedata, maar we vinden indien nodig wel een oplossing voor de tweede dosis’, verklaarde topman Dirk Dewolf toen.

‘Dat inhaalmoment gaat er komen’, stelt Moonens donderdag iedereen gerust. ‘Mensen zullen zich daarvoor wel zelf moeten inschrijven.’ Een preciezere timing dan de tijdspanne die vorige week werd gecommuniceerd is er momenteel nog niet, omdat veel zal afhangen van de beschikbare vaccinvoorraden: eind augustus of begin september dus. Het Agentschap wacht die duidelijkheid af om een informatiecampagne op poten te zetten.

Kama beweegt: Het nieuwe reizen

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig