Trackingsysteem leidt politie naar loods met gestolen fietsen in Merksplas
Themabeeld Foto: ddl

In Merksplas in de Antwerpse Kempen heeft de politie onlangs in een loods zowat 300 fietsen aangetroffen na een tip van het slachtoffer van een diefstal. Dat zegt de lokale politie van de zone Noorderkempen. Het onderzoek naar de feiten leverde intussen al de arrestatie van drie Nederlandse verdachten op.

Begin mei vertelde een Nederlandse man aan de politie dat zijn fiets werd gestolen, maar zich volgens een trackingsysteem op het rijtuig in een loods in Merksplas bevond. De politie ging ter plaatse en vond inderdaad de fiets van het slachtoffer, naast zo’n 300 andere fietsen, waaronder heel wat elektrische modellen.

De politie startte meteen een onderzoek en kon drie verdachten identificeren: twee Nederlandse mannen van 34 en 33 jaar en één vrouw van 33 jaar. Eén van de verdachten heeft een fietsenwinkel in Nederland, maar al zeker zestien van de gevonden fietsen bleken gestolen te zijn. De politie kon die fietsen intussen al teruggeven aan de slachtoffers, allen Nederlanders. Het onderzoek loopt nog verder.

De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor feiten van heling en bendevorming en vervolgens ook aangehouden. Intussen heeft de raadkamer beslist om de vrouwelijke verdachte te laten gaan na het betalen van een borgsom. De twee mannen blijven in de cel.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig