Regio’s in Denemarken, Griekenland, Spanje en Portugal worden opnieuw rode reisbestemming
Foto: Jimmy Kets

De regio’s Zuid-Denemarken (Denemarken), de Ionische Eilanden (Griekenland), Ceuta (Spanje) en de Azoren (Portugal) kleuren vanaf woensdag opnieuw rood op de kaart met reisbestemmingen die de FOD Buitenlandse Zaken elke week bijhoudt. Dat is ook het geval voor Andorra.

De regio’s Zuid-Denemarken (Denemarken), de Ionische Eilanden (Griekenland), Ceuta (Spanje) en de Azoren (Portugal) kleuren vanaf woensdag opnieuw rood op de kaart met reisbestemmingen die de FOD Buitenlandse Zaken elke week bijhoudt. Dat is ook het geval voor Andorra, zag Belga.

Verder zijn ook enkele regio’s groen geworden. Het gaat om Groenland en Faroer Eilanden (Denemarken), Molise (Italië), de Finse regio’s West-Finland, Aland en Noord- en Oost-Finland, Subkarpaten en Lubusz (Polen), het noordoosten en zuidwesten van Roemenië en San Marino. Eerder kleurden al Malta en IJsland volledig groen. Dat blijft ook zo.

Andere nieuwigheden zijn onder meer dat Cyprus, Tsjechië, Duitsland, Luxemburg, Slowakije en Monaco en Vaticaanstand volledig oranje kleuren. Tot vorige week waren in die landen daar slechts enkele regio’s oranje. Voor de landen buiten de Europese Unie en de Schengenzone verandert er niet veel: de derde landen zijn rood, behalve Australië, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Singapore, Israël en Zuid-Korea, die groen kleuren, en Thailand, dat oranje kleurt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in