Twitter bant auteur en antivaxer Naomi Wolf
Naomi Wolfs: niet meer welkom op Twitter. Foto: Getty Images

De Amerikaanse auteur Naomi Wolf is niet meer welkom op Twitter. Het socialemediaplatform heeft haar account definitief geschorst nadat ze er al maanden onwaarheden over de coronapandemie en vaccins had verspreid.

Dr. Naomi Wolf, die in 1990 debuteerde met het feministische The beauty myth (bij ons vertaald als De mythe van de schoonheid) en in 2015 promoveerde aan de universiteit van Oxford, heeft zich de afgelopen maanden meermaals tegen de aanpak van de coronapandemie gekeerd.

Wolf, die meer dan 140.000 volgers telde op Twitter, beweerde onder meer dat de vaccins ‘een softwareplatform zijn dat uploads kan ontvangen’ en dat ‘de beste manier om respect te tonen voor de gezondheidsmedewerkers, als je gezond bent en jonger dan 65, is om jezelf bloot te stellen aan een lage viruslading’. Anthony Fauci, de eminente Amerikaanse expert op het gebied van infectieziekten, vergeleek ze met Satan.

In een van haar laatste tweets stelde ze dat de uitwerpselen van gevaccineerde mensen gescheiden moeten worden voor ze samenkwamen in de riolering, tot de impact op ongevaccineerde mensen via drinkwater duidelijk was.

Volgens Twitter is de schorsing definitief.

Overigens ging Wolf niet enkel over corona tekeer. De 58-jarige auteur beweerde eerder ook al dat het Amerikaanse leger ebola zou importeren met de bedoeling om het te verspreiden onder de Amerikaanse bevolking, en dat klokkenluider Edward Snowden door de Amerikaanse overheid was ingezet.

In 2019 bleek dat ze een enorme blunder had gemaakt in haar boek Outrages, over de precaire situatie en de meedogenloze vervolging van homo’s in het Groot-Brittannië van de negentiende eeuw. Uit een opsomming van The New York Timesbleek dat het niet de eerste inhoudelijke fout was die de auteur had gemaakt.