Roger Federer trekt zich terug uit Roland Garros om blessurerisico niet te verhogen
Foto: EPA-EFE

Roger Federer heeft zich teruggetrokken uit Roland Garros. De Zwitser besloot om de blessurelast aan zijn knieën niet te verhogen door te spelen.

Het Zwitserse tennisicoon stond liefst 3 uur en 35 minuten op het Franse gravel tegen Dominik Koepfer. Pas na vier fel bevochten sets trok Federer, het achtste reekshoofd, aan het langste eind: 7-6, 6-7, 7-6 en 7-5.

De wedstrijd eindigde om kwart voor één ‘s nachts aangezien het de laatste partij van een van de nieuwe ‘night sessions’ op Roland Garros was. Federer heeft nu zondag rust, maar moest maandag alweer aan de bak tegen de Italiaan Matteo Berrettini. Het negende reekshoofd.

‘Ik weet nog niet of ik effectief ga spelen’, aldus de 39-jarige Zwitser. ‘Ik moet eerst beslissen of ik dat ga doen of niet. Is het te riskant om nog meer druk op mijn knieën te zetten? Of is het misschien beter om rust te nemen? Na elke wedstrijd moet ik de situatie bekijken en zien in wat voor staat mijn knieën zich bevinden.’

Federer onderging vorig jaar twee zware knieoperaties en speelde pas zijn zesde wedstrijd van het seizoen. Hij heeft altijd laten weten dat Wimbledon dit jaar zijn hoogtepunt moet worden.

‘Ik verwachtte niet om hier drie matchen te winnen’, lachte hij na afloop. ‘En drie uur en 35 minuten spelen na zo’n ingrepen, dat is niet normaal. Het programma dit jaar is ook anders. Ik heb geen week rust na Roland Garros richting Halle. Dus we moeten bekijken wat het beste is voor Wimbledon.’

Vandaar dat de Zwitser heeft besloten zich nu terug te trekken uit het Franse tornooi.