Peter Wouters blijft langer voorzitter van Beweging.net
Peter Wouters. Foto: Belga

Peter Wouters is verkozen voor een tweede termijn als algemeen voorzitter van Beweging.net, het netwerk van christelijke sociale organisaties. Hij kreeg op de algemene vergadering van zaterdag 94 procent van de stemmen.

Wouters staat sinds 2017 aan het roer van de organisatie, die elf stichtende leden kent: het ACV, de CM, Familiehulp, WSM, het internationaal comité, de KWB, Femma wereldvrouwen, de KAJ, Pasar, OKRA en Samana. Daarnaast zijn Arktos, groep Intro, Pax Christi, Welzijnszorg en Felies geassocieerde partners.

Wouters vormde Beweging.net tijdens zijn eerste termijn om van een eerder geografisch georganiseerde naar een thematisch georganiseerde interne machine, meldt de organisatie. ‘Op dit moment worden de hoofdlijnen van de inhoudelijke prioriteiten vastgelegd en dat zal dan ook de opdracht voor de voorzitter worden in de komende periode. Het staat daarbij al vast dat een actieve politieke strategie meer ambitieuze politici en meer invloed in de politieke partijen zal moeten opleveren’, klinkt het.

Onlangs aangeklaagd in Arco-dossier

Wouters zal in zijn tweede termijn ook moeten afrekenen met de nasleep van het Arco-dossier. Arcoclaim, een belangenorganisatie die ruim 12.000 coöperanten van Arco telt, heeft de ACW Koepel van Christelijke Werknemersorganisaties (een ­entiteit die teruggaat tot 1945) en Beweging.net (het vroegere ACW, actief sinds 2014). ­Arcoclaim dagvaardt daarnaast ook Wouters en de nationaal secretaris van Beweging.net, Liesbeth De Winter. Zij worden gedagvaard als vertegenwoordigers van de feitelijke vereniging ACW Koepel van Christelijke Werk­nemersorganisaties.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig