Koning Filip ontvangt Joe Biden op 15 juni
President Joe Biden en First Lady Jill Biden. Foto: EPA-EFE

De Amerikaanse president Joe Biden komt in het kader van de Navo-top naar ons land. Koning Filip zal hem op 15 juni ontvangen. Dat meldt het Paleis. Ook premier Alexander De Croo (Open VLD) zal erbij zijn.

Europees Raadsvoorzitter Charles Michel kondigde eind april al aan dat Joe Biden naar ons land zou afzakken op 14 juni voor de geplande Navo-top in Brussel. Daar zal onder meer gesproken worden over de bestrijding van de pandemie, het herstel van de wereldeconomie en de strijd tegen klimaatverandering.

Een dag later brengt de Amerikaanse president dus ook een bezoek aan het koningshuis. Dat maakt het Paleis zelf bekend. Koning Filip zal Joe Biden samen met onder anderen premier Alexander De Croo (Open VLD) ontvangen.

Verenigd Koninkrijk

Voorafgaand aan het Belgische bezoek zal Biden van 11 tot 13 juni deelnemen aan de G7-top in het Britse Cornwall. Hij zal er ook verschillende bilaterale ontmoetingen hebben met leiders van G7-landen, onder wie de Britse premier Boris Johnson.

Het gaat om de eerste buitenlandse reis van de Amerikaanse president. Onder Donald Trump bereikten de relaties tussen de EU en de Verenigde Staten een dieptepunt. Joe Biden wil die herstellen.