Zoom ziet inkomsten verdrievoudigen
Themabeeld. Foto: SOPA Images/LightRocket via Gett

Zoom plukt nog steeds de vruchten van de coronapandemie. De aanbieder van videoconferentiesoftware zag zijn omzet het voorbije kwartaal bijna verdrievoudigen en presteerde daarmee boven de verwachtingen van analisten.

In het eerste kwartaal van het fiscale jaar van Zoom, dat eindigde in april, kwam de omzet uit op 956,2 miljoen dollar. Het gaat om een stijging met 191 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De winst nam toe van 27 miljoen tot 227,4 miljoen dollar.

Zoom werd in het publieke bewustzijn geduwd toen de coronaviruspandemie begin 2020 toesloeg. Het werd zowat onmiddellijk alomtegenwoordig toen veel mensen van een afstand contact moesten maken met hun werk, school, vrienden en familie.

Ondanks de goede resultaten bereidt Zoom zich er nu op voor dat steeds meer werknemers weer naar kantoor zullen gaan. Ceo Eric Yuan wil Zoom nu ook gaan promoten als interne telefoon- en videoconferentiedienst op kantoor. Yuan vaarde overigens ook goed bij de populariteit van Zoom: in september 2020 was zijn vermogen sinds het begin van de coronacrisis al met 5,2 miljard gestegen tot 22 miljard.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in