Wat maakt een jobbeurs succesvol?

Virtuele jobbeurzen blijven de regel. Want grote live events zijn nog niet meteen aan de orde. Al heeft zo’n virtuele editie door z’n toegankelijkheid ook zo zijn voordelen. En daar waar bij ‘echte’ jobevents vaak de regio bepalend is, blijkt dat virtueel vaak de sector of functie. De jobbeurs van Jobat op 3 juni is wat dat betreft een trendsetter. “Na een succesvolle jobbeurs voor de zorgsector, richten we nu onze pijlen op alles wat te maken heeft met techniek en engineering.”

Er zijn diverse aspecten die ervoor moeten zorgen dat een virtuele beurs succesvol is. We overlopen enkele belangrijke.

1. Deelnemende bedrijven

Zowel zorgpersoneel als technische profielen staan bovenaan de lijst van knelpuntberoepen. zijn de jobs van de toekomst. “Bij de bedrijven die deelnemen aan onze zijn er dan ook tal van openstaande technische vacatures waarvoor je - coronaproof - kan solliciteren. Onder meer De Lijn, MIVB, Bekaert, Engie, Jan De Nul, Otary, PSA Antwerp, Infrabel, Interxion, Proximus en Scania zijn van de partij”, vertelt Maikel Van Geert, B2B Marketeer bij Jobat.

  • Lees ook:

2. Een goede match

In tegenstelling tot bij zorg gaat het hier om twee profielen: enerzijds en anderzijds. “Ik vind het een heel logische keuze om een beurs te organiseren voor zowel techniek als engineering, want hoewel het om andere categorieën gaat, zijn de sectoren in kwestie wel nauw verwant. En heel wat van de bedrijven die deelnemen zijn in beide types profielen geïnteresseerd”, aldus Van Geert.

Een beurs staat of valt natuurlijk met het aantal deelnemers. En hier zijn, zo benadrukt hij, zowel actieve werkzoekenden welkom, als zij die al een job hebben en hun horizon willen verruimen.

“We doen ook een beroep op ons uitgebreide netwerk van studenten, zodat de deelnemende bedrijven makkelijk een grote groep starters bereiken. Bij , krijg je automatisch te zien hoe groot je match is met de openstaande vacatures. Maar natuurlijk ben je vrij om voor elke beschikbare job te solliciteren.”

  • Extra:

3. Webinars

Virtuele jobbeurzen zijn doorgaans meer dan ooit een plek om kennis op te doen over bedrijven die actief zijn in je vakdomein of over je loopbaan in het algemeen.

“Zo vinden er op 3 juni ook heel wat webinars plaats over diverse interessante onderwerpen. Goed om je verder te ontwikkelen in je job of om toekomstperspectieven te verkrijgen”, stelt Van Geert. “De VRT geeft je bijvoorbeeld een blik achter de schermen, want ook aan televisie maken zit een erg technische kant.”

Maar ook op een beurs voor technische profielen is er aandacht voor . “De VDAB staat bijvoorbeeld in voor een coachingsessie. BureauStroom kaart het belang aan van zelfzekerheid in je carrière en A-Lissome heeft het in zijn webinar over communicatietechnieken.”

  • Ontdek:

4. Extra vacatures

Bij sommige jobbeurzen blijft het aanbod niet beperkt tot de deelnemende bedrijven. Zo biedt Jobat voor deze editie rond werken in techniek & engineering een .

“Hier presenteren we je alle jobs van de organisaties die niet aanwezig konden zijn op de beurs. Het is een standruimte waar we bundelen van bedrijven die er niet bij kunnen zijn op 3 juni 2021, maar die wel een heel interessant jobaanbod hebben”, oppert Van Geert. “De kandidaten kunnen aan deze stand bij ons terecht en wij helpen hen op weg richting sollicitatie.”

Virtuele jobbeurs ‘werken in techniek & engineering’

  • Donderdag 3 juni 2021 van 14 tot 19 uur.
  • Meer info + inschrijven via

Virtuele jobbeurs Techniek & Engineering 2021

  • Virtuele jobbeurs:

Bron: