David Goffin en Alison Van Uytvanck in eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld
Foto: BELGA

David Goffin (ATP 13) heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op Roland Garros. De 30-jarige Luikenaar verloor zijn opener op het gravel in Parijs tegen de 19-jarige Italiaan Lorenzo Musetti (ATP 76). Ook Alison Van Uytvanck delfde het onderspit.

Het was Goffins allereerste ontmoeting met de jonge Italiaan, die niet onder de indruk was en de Belg meteen met de neus op de feiten drukte. Goffin verloor de eerste set kansloos met 6-0. Nadien toonde Goffin beterschap, al kon hij zijn niveau niet voldoende opkrikken om Musetti setwinst af te snoepen. In de derde set bracht een tiebreak de beslissing. Goffin kon de Italiaan niet de baas en verloor de partij. De partij duurde 2 uur en 22 minuten.

De beste prestatie van Goffin in Parijs is een plaats in de kwartfinales in 2016. Ook vorig jaar sneuvelde de Luikenaar in de eerste ronde meteen zonder pardon tegen een andere Italiaan, Jannik Sinner.

Alison Van Uytvanck (WTA 67) verloor haar opener tegen de Italiaanse Martina Trevisan (WTA 97) in drie sets: 7-5, 4-6 en 6-4. De partij duurde 2 uur en 53 minuten.

Van Uytvanck, nog kwartfinalist in Parijs in 2015, verloor de eerste set met 7-5. In de tweede set slaagde ze er evenwel in om de bordjes weer in evenwicht te hangen met 4-6 winst. In de derde en beslissende set lukte het niet om die lijn door te trekken. Ze verloor met 6-4.