Verdachte opgepakt voor dodelijke steekpartij in Evere
Foto: BELGAIMAGE

Er is een verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij die zondagavond plaatsvond in Evere. Dat meldt het Brusselse parket. Bij die steekpartij kwam een 26-jarige vrouw om het leven. Ze werd aangevallen toen ze met haar baby aan het wandelen was en kreeg daarbij een messteek in de nek. De baby raakte niet gewond. De verdachte zal nu binnen de 48 uur voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter, aldus het parket.

De steekpartij vond zondagavond omstreeks 19.30 uur plaats, toen de vrouw op straat aan het wandelen was met haar baby. Ter hoogte van de splitsing van de Twee Huizenstraat en de Kerkhof van Brussellaan werd ze plots aangevallen en met een snijdend voorwerp in de nek gestoken. De vrouw werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed aan haar verwondingen. De baby bleef ongedeerd.

Meteen na de feiten vorderde het Brusselse parket een onderzoeksrechter voor doodslag en in de loop van de avond gingen parket en onderzoeksrechter ter plaatse. Ook het lab van de federale politie kwam ter plaatse voor een onderzoek.

In de loop van de avond kon de politie dan een verdachte arresteren. Die zal binnen de 48 uur voor de onderzoeksrechter geleid worden.

De burgemeester van Evere, Ridouane Chahid, heeft intussen zijn medeleven betuigd aan de familie van het slachtoffer.

‘De dood van deze jonge mama van drie kinderen is een drama voor haar familie, voor haar naasten en voor de gemeente’, zegt de burgemeester. ‘We staan aan hun zijde en verlenen hen alle steun die ze nodig hebben. De mensen van onze lokale politie zullen hen in deze moeilijke momenten bijstaan. We zullen ook waken over de vrijheid van iedere vrouw om zich ongestoord in de publieke ruimte te begeven.’