Op de Tongersesteenweg in Herderen is zaterdagochtend een zwaar ongeval gebeurd tussen een bestelwagen en een auto. De 59-jarige bestuurster van de auto raakte levensgevaarlijk gewond. De chauffeur van de Franse bestelwagen vluchtte te voet weg en is nog steeds spoorloos.

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Tongersesteenweg met de Tolstraat en Valmeerstraat. Om een onbekende reden botsten de auto en de bestelwagen met Franse nummerplaat rond 6.30 uur tegen elkaar. Door de klap raakte de bestuurster van de auto, een 59-jarige vrouw uit Riemst, gekneld. De brandweer Zuid-West Limburg kwam haar bevrijden. Een ambulance en een mug-arts kwamen ook ter plaatse. De vrouw verkeerde in levensgevaar en werd afgevoerd.

Getuigen zagen de bestuurder van de bestelwagen, die vol oud ijzer zat, na het ongeval te voet weglopen richting Tongeren. De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst ging met een hondenteam naar hem op zoek. Rond 11 uur was de man nog steeds spoorloos. De politie zoekt verder.

Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Daarom werd de Tongersesteenweg een tijdlang in beide richtingen afgesloten. Intussen is de weg weer vrijgemaakt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig