Prins Joachim afgestudeerd aan Harvard
Prins Joachim met zijn ouders. Foto: if

Prins Joachim van België heeft donderdag zijn diploma ontvangen aan de Harvard Business School in Boston. Sinds 2019 studeerde de prins er voor een masterdiploma bedrijfskunde.

Koning Albert en koningin Paola, zijn grootouders van moederskant, en zijn ouders prinses Astrid en prins Lorenz woonden de diploma-uitreiking, georganiseerd via videoconferentie, bij. ‘De prins heeft, net als de 93 andere studenten in zijn afdeling, veel geïnvesteerd in deze zeer veeleisende opleiding’, verzekert het koninklijk paleis in een persbericht.

‘De docenten zijn als dirigenten: ze zetten de studenten aan om te reageren, hun standpunten en ervaringen uit te wisselen. Het was een echte uitwisseling van kennis en ik ben verheugd deze goed te kunnen gebruiken in mijn toekomstige professionele leven’, aldus de prins, die zich ook aansloot bij verschillende clubs aan de universiteit.

De 29-jarige prins Joachim kwam vorig jaar nog in opspraak omdat hij zich niet aan de quarantainemaatregelen had gehouden bij een bezoek aan Spanje en er een lockdownfeestje bijwoonde. De prins betaalde een forse boete, en bood de Spanjaarden zijn excuses aan.