Duizelingwekkend mooi: ontdek de mooiste dorpjes van Corsica
Nonza Village Foto: Sylvain Allessandri

Vakantie staat synoniem voor ontspanning. Corsica is de perfecte bestemming voor ‘slow travel’, waarbij je de tijd neemt om back to basics te gaan en plaats maakt voor authenticiteit, stilte en natuurlijke schoonheid. Tijd om een versnelling lager te schakelen.

Verken de prachtige en charmantste dorpjes van Corsica met een wandeling in de natuur, ontdek het culturele erfgoed en de eeuwenoude tradities en leef op het ritme van de lokale bevolking. De volgende plekjes lonen zeker de moeite.

1. Sant‘Antonino

Sant’Antonino is een van de oudste dorpen in Corsica en behoort zonder twijfel tot de allermooiste dorpjes van het eiland. Het ontstond in de negende eeuw en ligt op de top van een heuvel tussen L’Île-Rousse en Calvi. Laat de auto achter aan de rand van het dorp en geniet van een ezelsrit door de geplaveide steegjes en oude ruïnes. Sluit de dag af in een lokaal cafeetje met de bekende citronnade.

Duizelingwekkend mooi: ontdek de mooiste dorpjes van Corsica
Sant‘Antonino Foto: Sébastien Aude

2. Nonza

Nonza is een heerlijke plek om te bezoeken. Het kleine dorpje met zo’n tachtig inwoners ligt op Cap Corse, het langgerekte schiereiland in het noordoosten van Corsica. Op de rots verheft een Genuese toren zich 160 meter boven de zee. De felroze geschilderde 16e-eeuwse kerk van Sainte-Julie (met haar prachtig beschilderde plafond) is het startpunt voor een wandeling door de rustige omliggende straatjes met traditionele huizen. Hier gaat het dorpsleven zijn gangetje, op het gezapige ritme van de natuur.

Duizelingwekkend mooi: ontdek de mooiste dorpjes van Corsica
Nonza Foto: Sylvain Allessandri

3. Bonifacio

Een van de oudste steden is Bonifacio, in het uiterste zuiden van het eiland. De oude binnenstad van Bonifacio ligt op duizelingwekkende hoogte op een rotsterras, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over Sardinië. Een inham van 1500 m biedt beschutting aan dure jachten en restaurants, die de lekkerste plateau fruits de mer recht uit de zee serveren. De ‘spookachtige’ maritieme begraafplaats ligt helemaal afgelegen op de westelijke uithoek van de krijtrots. De stilte staat in een schril contrast met de bruisende sfeer van de rest van de stad.

Duizelingwekkend mooi: ontdek de mooiste dorpjes van Corsica
Bonifacio Foto: Sylvain Allessandri

4. Piana

Piana ligt aan de Golf van Porto en is beroemd vanwege de fabelachtige ‘Calanches’, een van de mooiste natuurwonderen op het eiland. De Calanches de Piana bieden een van de meest spectaculaire uitzichten van Corsica en staan dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een aaneenschakeling van bijzondere rotsformaties die in de loop van de dag op spectaculaire wijze van kleur veranderen, van goud naar roze tot vuurrood. Heel Instagramproof!

5. Penta-di-Casinca

Ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Bastia ligt het dorpje Penta-di-Casinca. Het dorp is gebouwd op een rots en een groot deel van de architectuur is dan ook vele honderden jaren oud. Met een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over de Tyrreense Zee en op een hoogte van 400 m, domineert dit dorp de hele oostelijke vlakte. Het beschikt ook over een kustgedeelte met een zinderend, vaak zonovergoten strand.

6. Cervione

Last but not least biedt Cervione een adembenemend zicht op de eilanden Montecristo, Capraia en Elba. Naast een bezoek aan het historische centrum en de smalle straatjes, is Cervione ook de ideale plaats om de beroemde hazelnootpasta ‘nuciola’ te proeven die wordt gemaakt van de hazelnoten uit het dorp. Of wat denk je van een wandeling langs het kilometerslange strand en een zwempartij in het warme water van de Tyrreense Zee?

Duizelingwekkend mooi: ontdek de mooiste dorpjes van Corsica
Cervione Foto: Sylvain Allessandri

#ExploreFrance

Ontdek Corsica in alle rust en start je reis hier