Hoe vul je je lockdown in als sporten je leven is? Ook professioneel skateboarder Evelien Bouilliart (31) worstelde met die vraag. Zij vond een nieuwe uitlaatklep op TikTok - het sociale medium waarop ze jongeren warm maakt voor het skateboard. Telenet ONE gaf haar al haar ‘one minute of fame ’ op nationale televisie, maar ook wij vuren graag nog enkele vragen op haar af.

Zegt de naam Booyah Coaching je niets? Wel, als je kroost over een skateboard beschikt, doet het bij hen waarschijnlijk wél een belletje rinkelen. Tijdens de eerste lockdown ontpopte de Gentse topskater Evelien Bouilliart zich onder die naam tot volleerd TikTokker. En dat is de Vlaamse jeugd niet ontgaan. Haar video’s scoren tot wel 222.000 views en zetten tal van jongeren aan het skateboarden. “Vroeger herkenden ze me op het skatepark door wat ik als professioneel skateboarder heb gedaan. Vandaag herkennen ze me van op TikTok. Ze weten dat ze gerust hallo mogen komen zeggen of me om tips mogen komen vragen. Het is leuk dat ze zich zo op hun gemak voelen bij mij.”

Hoe ben je eigenlijk begonnen met TikTokken?

“De eerste lockdown was moeilijk voor mij. Als ik niet kan skaten, heb ik geen uitlaatklep. Ik miste ook het sociaal contact met de andere skaters. Daarom ben ik naar de sociale media getrokken. Op mijn TikTok-profiel deel ik trick en tips aan beginnende skaters. Dat zijn video’s van één minuut waarin ik een trucje zo goed mogelijk uitleg. Daarna kunnen ze het thuis zelf oefenen en het later op het skatepark gaan doen.”

“Vroeger herkenden ze me als professioneel skater, vandaag als TikTokker”
Foto: Telenet ONE

En dat doe je onder de naam Booyah Coaching. Waar komt dat vandaan?

“Wel, mijn familienaam is Bouilliart. Dus het is in de eerste plaats een verwijzing naar mijn naam. Daarnaast is ‘booyah’ ook wel iets dat ik durf roepen als ik net een zot trucje heb gedaan. Mijn grote droom is om van Booyah Coaching een voltijdse job te maken en zo een inclusieve skateboard-community op te starten. Jongens, meisjes, non-binaire mensen. Iedereen is welkom. Ik vind het supercool om te zien hoeveel diversiteit je tegenwoordig in de skateparken ziet. Daar sta ik helemaal achter.”

Krijg je ook veel reacties op je video’s?

“Toch wel. Vaak zijn het jongeren die een trick niet helemaal onder de knie krijgen en me om tips vragen. Dat doe ik heel graag. Anderen helpen, ligt in mijn aard. Als ik hoor dat iemand dankzij mijn filmpjes een bepaalde trick heeft geleerd, ben ik heel trots. Natuurlijk heb je af en toe ook enkele negatieve reacties, maar minstens 90 procent is positief. Dus ik trek mij dat allemaal niet aan.”

Nu gaat de wereld stilaan weer van het slot. Ga jij ook in de toekomst nog blijven TikTokken?

“Dat is zeker de bedoeling. Ik doe het ontzettend graag en het geeft mij gigantisch veel voldoening. In de toekomst wil ik ook iets geavanceerdere tricks aanleren via TikTok. Zo kunnen mijn volgers steeds beter en beter worden. Ik wil er zijn voor alle skaters.”

@booyahcoaching

Kan jij de drop? #drop #skate #skateboarding #skateboard #skatepark #booyahcoaching #9000 #gent #blaarmeersenskatepark

♬ original sound - booyahcoaching

Geen tijd voor traag internet

Het is soms moeilijk te geloven dat ook de dagen van Evelien maar 24 uur tellen. Naast haar werk als kersvers influencer werkt ze in een skateshop, geeft ze skateles aan kinderen en oefent ze voor het wereldkampioenschap skateboarden in Rome, waar ze volgende week naartoe trekt. Voor traag internet heeft ze dus geen tijd - en al helemaal geen geduld. “Ik ben pas verhuisd en mijn internet werkt nog niet goed op de eerste en tweede verdieping. Daar word ik ontzettend ongeduldig van. Ik heb wel een groot 4G-abonnement, maar je wil natuurlijk wel dat alle technologie werkt. De mens is ongeduldiger geworden, neen? Als er iets niet goed werkt, storen we ons daar meteen aan.”

Net daarom pakt Telenet uit met twee nieuwe abonnementen die zelfs Eveliens ‘need for speed’ stillen: Telenet ONE en Telenet ONE UP. Hiermee ben je altijd en onbeperkt verbonden en geniet je van het snelste netwerk - zowel thuis als via 4G.

Sta zelf ook vrij en ongelimiteerd met de wereld in verbinding - hoe, waar en wanneer je wil. Met Telenet ONE en Telenet ONE UP surf, bel en sms je onbeperkt en razendsnel - zowel buitenshuis als op je wifi-netwerk. Ga snel naar www.telenet.be en ontdek hoe ook jij van het strafste abonnement van het land kan genieten.

“Vroeger herkenden ze me als professioneel skater, vandaag als TikTokker”
Foto: Telenet ONE