Iedereen kan zijn steentje bijdragen aan een beter milieu en klimaat. Jouw beautyroutine ‘vergroenen’ is een mooi begin. Bijvoorbeeld door te kiezen voor de nieuwe Green Heroes-shampoobars van Yves Rocher. Al meer dan zestig jaar ontwikkelt Yves Rocher natuurlijke en duurzaam verantwoorde verzorgingsproducten. Goed voor jouw huid én de natuur.

1. Eco, logisch toch?

Met Green Heroes gaat Yves Rocher resoluut voor duurzame producten. De nieuwe shampoobars zijn shampoos in vaste vorm (lees: zonder plastic verpakking) en dus beter voor het milieu. Shampoobars zijn het ecologische zusje van vloeibare shampoos want ze bevatten geen overbodig water. Met meer dan 99 procent biologisch afbreekbare ingrediënten is de sulfaatvrije formule beter voor onze planeet en jouw haar!

2. Duurzamer, niet duurder

Shampoobars zijn niet alleen milieuvriendelijker, ze zijn ook beter voor je portemonnee. Wist je dat een shampoobar van 60 g overeenkomt met twee vloeibare shampoos van 300 ml? Hoe minder flesjes, hoe beter voor het milieu. Win-win! Voor een Green Heroes-shampoobar betaal je maar 6,95 euro. Er bestaan drie versies, toegespitst op verzachting, voeding en glans.

Bovendien heb je geen extra conditioner nodig, de etherische oliën in deze duurzame shampoo reinigen en verzorgen je haar op milde wijze. Het gebruik is simpel: wrijf de shampoo tussen de handen of breng hem rechtstreeks op het vochtige haar aan. Alleen nog de hoofdhuid masseren en spoelen. Het resultaat: je haar is zacht en glanzend.

Vijf redenen om voor duurzame shampoobars te kiezen
Foto: Yves Rocher

3. Zero waste

Wie shampoobars zegt, zegt zero waste. De verpakking van de Green Heroes-shampoos is gemaakt van 60 procent gerecycleerd en 100 procent recycleerbaar karton. Het idee is simpel: al het verpakkingsmateriaal dat vermeden wordt, kan nooit als afval in de zee belanden. Byebye plastic!

Voor elk Green Heroes-product dat je koopt, plant de Fondation Yves Rocher bovendien een boom. Zo kan elk beautyritueel het verschil maken.

4. Minder verspilling van water en shampoo

Geef toe, hoe verleidelijk is het om extra veel shampoo uit een flesje te spuiten? Bij een shampoobar moet je zelf het nodige schuim creëren door te wrijven en daarom ben je minder geneigd om te verspillen. Het zorgt ervoor dat je veel langer van één blok zeep kunt genieten, gemiddeld zo’n twee à drie maanden.

Weetje: door een vaste shampoo te gebruiken, vermindert het waterverbruik aanzienlijk. Voor het spoelen van een vaste shampoo is ongeveer acht keer minder water nodig dan voor een vloeibare shampoo!

5. Handig voor onderweg

Onder de douche, in je sporttas of in je reiskoffer ... Het zuinige, compacte formaat van shampoobars maakt ze de ultieme reisgenoot (want: geen vloeistof). De stevige box in recycleerbaar aluminium is speciaal ontworpen om je Green Heroes-shampoobar veilig in op te bergen. Gemakkelijk in je handbagage en je loopt nooit meer het risico op uitgelopen flesjes in je koffer… Handig, toch?

Ontdek de shampoobars in je favoriete Yves Rocher-winkel en via www.yves-rocher.be »