Verdachte dodelijke steekpartij in Amsterdam niet bekend bij gerecht, geen aanwijzingen voor terreur
Foto: AFP

De Nederlandse justitie heeft geen aanwijzingen van een terroristisch motief bij de steekpartij van vrijdagavond in Amsterdam. Daarbij zou één man vijf mensen hebben neergestoken in de wijk De Pijp. Een 29-jarige verdachte is aangehouden.

Vijf mensen werden volgens de politie afzonderlijk op of in de directe omgeving van de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat gestoken. Een van de vijf slachtoffers is ter plaatse overleden. De vier anderen,zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie was zaterdagochtend nog ter plaatse om onderzoek te doen, en de hulpdiensten waren in groten getale aanwezig. Ook de politiehelikopter zou bij het incident zijn ingezet. Vervoersbedrijf GVB meldde dat trams en de metro in de buurt werden omgeleid of niet in de wijk De Pijp stopten.

De politie gaat er verder van uit dat één persoon de vijf mensen heeft neergestoken. Een verdachte is aangehouden. Het gaat om een man van 29 jaar uit Amstelveen. Hij is geen bekende van de politie en justitie. Enkele getuigen beschreven het gedrag van de verdachte aan de politie als verward.

Geen terroristisch motief

Het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft op dit moment geen directe aanwijzingen dat er sprake is van een terroristisch motief. Wel worden alle opties vooralsnog opengehouden, meldt de Driehoek Amsterdam, waarin de gemeente, justitie en politie bij elkaar zitten.

De Amsterdamse driehoek laat weten in de nacht van vrijdag op zaterdag met elkaar te hebben gesproken over de steekincidenten en het lopende onderzoek. In de loop van zaterdag zal de driehoek met meer informatie komen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig