“We worden niet voor niets de MacGyvers van NMBS genoemd.”
Foto: NMBS

Bij de directie ‘Stations’ van NMBS ontbreekt het niet aan uitdagingen. Zij zijn verantwoordelijk voor alle stations en stopplaatsen in België en de komende jaren staan er heel wat projecten op de agenda. Van perronverhogingen over de installatie van LED-verlichting en het onderhoud van liften en roltrappen. Elk van die projecten is uniek, maar één uitdaging hebben ze allemaal: de werken zo vlot mogelijk uitvoeren met zo weinig mogelijk impact op het spoorverkeer. Het doel is om de stations aangenaam en vlot toegankelijk te maken voor alle reizigers. Als werftoezichter technieken kent Dries die uitdaging zeker: “Samen met de aannemer volg ik verschillende werven op. Ik hou ervan om met creatieve oplossingen uit de hoek te komen.”

Dit was de job waarvoor ik moest gaan

“Ik werkte eerst als projectingenieur en later als projectmanager bij een automatisatiebedrijf. Machines ontwerpen, productie controleren, budgetten en timing opvolgen, … Maar ik begon de voeling met techniek te missen. Toen ik hoorde op de radio dat NMBS op zoek was naar ingenieurs waagde ik mijn kans.

Het sollicitatiegesprek verliep heel open en informeel. Het contact met toekomstige collega’s bevestigde alleen maar mijn aanvoelen dat de job van werftoezichter heel veelzijdig is. Ik wou er echt voor de volle 100% voor gaan.”

Benieuwd naar de mogelijkheden bij NMBS?
Bekijk ze hier »

Je kan op iedereen rekenen

“In het begin komt er heel wat nieuwe informatie op je af. We werken in een unieke situatie met specifieke richtlijnen. Bijvoorbeeld welke materialen we mogen gebruiken en hoe je veilig werkt in een spooromgeving.

Ik liep mee met ervaren collega’s. Na een aantal weken ben je in staat om je eerste werf zelf op te volgen. Je bent de rechterhand van de projectleider en kan altijd op hem of haar terugvallen. En ook de andere collega’s zijn heel bereikbaar.”

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid

“NMBS is sterk aan het vernieuwen. Mijn werven liggen verspreid over Oost- en West-Vlaanderen. Zo zijn er de nieuwe perrons in Kortemark en Diksmuide, maar ook roltrappen en liften in verschillende stations. Ik heb heel uiteenlopende taken. Zo volg ik graafwerken op en controleer ik de nieuw geplaatste elektrische leidingen en LED-perronverlichting. Als werftoezichter heb je glijdende werkuren. Je krijgt ook heel wat vrijheid want je staat zelf in voor je planning en je verplaatsingen.”

Supertevreden

“Ik ben supertevreden met mijn stap naar NMBS. De job bevalt mij enorm. Ik maak deel uit van een team met een heel amicale sfeer. En in het splinternieuwe diamantgebouw in Gent is het zeer aangenaam werken.”

Ook zin gekregen in een job bij NMBS?
Ontdek alle jobs! »