België heeft zich geplaatst voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Hooverphonic zal zaterdag 22 mei nog eens het beste van zichzelf geven met het nummer ‘The wrong place’. Alex Callier en Geike Arnaert reageren opgelucht, bekijk hun interview in bovenstaande video.

België trad als elfde aan in de eerste halve finale, tussen de discodreunen van Kroatië en Israël. Met ‘The wrong place’ viel Hooverphonic op: als een van de weinige inzendingen stond er een echte band op het podium en met de donkere, stijlvolle act was Hooverphonic een buitenbeentje tussen de andere kleurrijke inzendingen. Zangeres Geike Arnaert zong bovendien perfect en de zwarte jurk met Swarowski-kristallen deed haar letterlijk schitteren.

De groep uit Sint-Niklaas eindigde bij de beste tien van de zestien halve finalisten en plaatste zich voor de grote finale zaterdag. Daar komen ze uit tegen topfavorieten Italië en Frankrijk. IJsland en Zwitserland, twee andere kanshebbers, treden aan in de tweede halve finale op donderdag.

Hoeveel punten Hooverphonic verzamelde en van welke landen de band punten kreeg, wordt pas na de finale bekendgemaakt. Andere landen in de finale zijn voorlopig: Noorwegen, Israël, Rusland, Azerbeidjan, Malta, Litouwen, Cyprus, Zweden en Oekraïne.