Groen licht voor vaccinatie Rode Duivels
Foto: BELGA

De interministeriële conferentie van Volksgezondheid (IMC), waar de bevoegde ministers van alle ­regeringen aanwezig zijn, heeft ­het licht op groen gezet voor de vervroegde prik voor de Rode Duivels in de aanloop naar het EK.

Onder meer bij Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is dat met frisse tegenzin. Als voorzitter van de IMC benadrukte hij al dat het niet de bedoeling was om nog prioritaire groepen aan te duiden (DS 14 mei). ­De leraren en het personeel in de kinder­opvang krijgen namelijk ook geen vervroegde prik. Eerder was de prioritaire vaccinatie van de olympiërs al de aanleiding van wat controverse.

Maar premier Alexander De Croo (Open VLD) engageerde zich de voorbije weken ­persoonlijk voor de snellere prik voor de voetballers in de aanloop naar het Europees Kampioenschap.

Bedoeling is dat de 26 basisspelers, 11 reservespelers en 14 stafleden hun coronavaccin krijgen. De vaccinatie zelf zal centraal gebeuren, in één vaccinatiecentrum. Wellicht zullen ze het vaccin van Johnson & Johnson krijgen, want bij dat vaccin volstaat één prik.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in