Twee jongeren gearresteerd na opzettelijke slagen en diefstal regenboogvlag
Een beeld uit de filmpjes die op sociale media te zien waren. Foto: pdv

In Oudenaarde is maandag een jongen geslagen en gestampt. Mogelijk gaat het om gaybashing. Maandag was de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie. De politie pakte twee verdachten op. Beide minderjarige verdachten werden gearresteerd en worden morgen op vordering van het parket voorgeleid voor de jeugdrechter in Oudenaarde.

Op sociale media zijn filmpjes opgedoken waarop te zien is hoe maandag in de buurt van het Atheneum in Oudenaarde een jongen hard wordt aangepakt. Op een van de filmpjes is te zien hoe het slachtoffer wordt uitgescholden en verschillende slagen en schoppen moet incasseren. Een ander filmpje toont hoe een regenboogvlag, symbool van de homobeweging, in de Schelde wordt gegooid. Maandag was de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie.

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat er naar aanleiding van de verspreiding van de filmpjes twee jongeren werden opgepakt.

Beide minderjarige verdachten werden gearresteerd en worden morgen op vordering van het parket voorgeleid voor de jeugdrechter in Oudenaarde.

Of de feiten zijn ingegeven door homohaat wordt onderzocht.

Twee verdachten opgepakt

‘Ik heb met grote verontwaardiging de filmpjes gezien’, reageert de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open VLD). ‘De recherche van onze lokale politie heeft maandag meteen actie ondernomen en kon vrij vlug de daders identificeren en oppakken. Het gaat om twee jongeren die bij de onderzoeksrechter voorgeleid worden. Het onderzoek loopt. Dergelijk geweld, dan nog precies op de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie, is uiteraard onvergeeflijk. We moeten dit met alle kracht veroordelen en daartegen dan ook krachtig optreden.’