Volle parkings, volle terrassen, schouder aan de schouder door de Veldstraat, een wachtrij aan de Primark in de Langemunt… De binnenstad van Gent leek vrijdag erg op de stad van voor de coronacrisis. Volgens metingen waren er bijna 20.000 mensen tegelijkertijd op de winkelas van de Langemunt en Veldstraat. Daarmee was het de drukste dag sinds het uitbreken van de coronacrisis.

Vrijdag was de drukste dag in Gent sinds het begin van de coronacrisis. Op een bepaald moment werden er 19.500 mensen geregistreerd, enkel op de drukke winkelas Langemunt – Veldstraat. De Stad Gent gebruikt daarvoor data van telecomprovider Proximus.

Kort na 12 uur ’s middags besloot de Stad dan ook om shoppers te beginnen oproepen om elders te gaan. Stewards spraken mensen aan bij het begin van de Langemunt en Veldstraat en deelden kaartjes met alternatieve routes uit.

Zaterdag 8 mei, de dag dat de terrassen mochten heropenen, was sprake van 16.000 mensen. Tijdens de kerstperiode was er sprake van pieken tot 13.000 personen. De eerste keer dat de horeca mocht heropenen, in juni 2020, piekte de drukte ook rond de 13.000 personen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig