Elise Mertens last pauze in tot Roland Garros: ‘Mijn lichaam moet rusten’
Elise Mertens Foto: ISOPIX

Elise Mertens (WTA 14) ging dinsdag in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Rome onderuit tegen de Russin Veronika Kudermetova (WTA 28). De Limburgse liet nadien weten een rustperiode in te lassen. Ze speelt geen enkelwedstrijden meer tot de start van Roland Garros op 30 mei.

Vorige week moest de 25-jarige Mertens nog geblesseerd opgeven tijdens de kwartfinales in Madrid. Tegen Kudermetova voelde ze al relatief snel dat ze nog niet voldoende fit was. Daarom doet ze het even kalmer aan.

‘Ik zal geen toernooi meer spelen voor Roland Garros’, zei ze na haar verlies. ‘Ik heb echt het gevoel dat mijn lichaam moet rusten. Ik heb dit jaar al een paar kleine blessures gehad en het belangrijkste is dat ik met veel energie in Parijs kan aankomen. Met de ervaring die ik heb opgedaan, weet ik nu waartoe ik in staat ben (op gravel, red.) en wat ik kan of moet verbeteren. En dan leer je ook nog veel van een verlies.’

Mertens staat sinds deze week wel bovenaan de wereldranglijst in het vrouwendubbel. ‘Een droom die uitkomt’, zei ze toen.